Stichting Creative Kids Suriname beoogt een leuke voorleesdag te organiseren met knutselactiviteiten.

Tijdens dit event zal het boek ‘Opa, wat is kokos?’, het eerste kinderboek van Jo-Ann Monsels, waarin het thema landbouw aan de orde komt, aan de kinderen worden voorgelezen. Vind hier de audiolink van het boek.

De kinderen zullen verschillende knutselwerkjes maken. De craft coordinator zal de kinderen begeleiden en assisteren tijdens de knutselactiviteiten.

Stichting Creative Kids Suriname zorgt voor alle benodigde materialen.

Verder zullen taalstimulerende spelletjes met de leerlingen worden gedaan. Spelletjes zoals synoniemen- en rijmestafette, rijmmemory, wandel- en beweegbingo.

Creative Kids Suriname zal een maand voor dit event een inzamelactie hebben voor tweedehandse kinderboeken, die we op de dag van het evenement zullen uitdelen aan de kinderen. Vind hier de link van de eerste promotiezending.

Stichting Creative Kids Suriname

Stichting Creative Kids Suriname heeft als doel de creatieve vorming van de Surinaamse kinderen door middel van knutselactiviteiten, sport en spel te stimuleren. Met dit event willen we voorlezen stimuleren en zullen we op een creatieve manier hun interesse prikkelen om lezen leuk te vinden.

Door de verschillende taalstimulerende spelletjes zullen we proberen hun taalbewustzijn en taalbegrip te verbeteren, tevens hun creativiteit te prikkelen en daarnaast basisvaardigheden bij te brengen.
In het district Brokopondo wordt er nog te weinig aandacht hieraan besteed.

Tijdens de 'Creative Kids Voorleesdag' wil de stichting op de O.S. Brokopondo-basisschool een ochtend bieden waarbij zestig kinderen tussen de 4 en 12 jaar op een creatieve maar bovenal educatieve manier bezig gehouden worden.