Creatief Schrijven vzw, VRT en de Vlaamse bibliotheken dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Op deschrijfwijzen.be vind je in het inschrijvingsformulier een overzicht van alle deelnemende locaties. 

Speel mee op vrijdagavond 6 oktober 2023 in één van de meer dan 85 deelnemende bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Zo kun je onder andere naar mediatheek Kattenberg van de Arteveldehogeschool, de bibliotheek van Lummen, de bib Hamont-Achel, van Lubbeek en die van Poperinge.

Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee.

De tekst voor het taalspel werd door onbekend talent geschreven via de wedstrijd 'Mijn verhaal voor dictee'. De bibliotheken kozen de tekst van Hanneke Middelburg uit Goes (NL) als favoriet.

Meedoen?

Deelname is gratis. De winnaar van elke bibliotheek wint boeken, pennen en eeuwige roem.

Inschrijven doe je op www.deschrijfwijzen.be of bij één van de deelnemende bibliotheken.

Wil je jouw spellingkennis nog even opfrissen? Dat kan, met onze online cursus 'foutloos spellen', of ga aan de slag met de tips op schrijfwijzen.be. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt!