De leesclub bespreekt het boek ‘Rozeke’ op 6 oktober 2023 in Out of a Box, De Burburestraat 11, Antwerpen. Het verhaal van Gwillemke, een verlegen jongetje dat in de negentiende eeuw in een armoedig gezin wordt geboren, maar er in de twintigste eeuw in slaagt carrière te maken. Even eigengereid als sympathiek, even dwars als meegaand. Maar als de dood nadert, blijkt de rijke ondernemer vooral een oude man vol verborgen leed en schuldgevoelens.

Inspiratie vond schrijver Guillaume Van der Stighelen in historische archieven, foto’s, enkele persoonlijke familiedocumenten en veel vage herinneringen aan wat vroeger op familiefeesten werd verteld over de overgrootvader naar wie hij werd vernoemd. Deelnameprijs is 5 euro. Inschrijven kan via heria@skynet.be.

Meet & greet

Aansluitend is er op 22 oktober (Maagdenhuis, Lange Gasthuisstraat 33,  Antwerpen) een Meet & greet met de schrijver. Schrijver Guillaume Van der Stighelen komt special voor ons naar het Maagdenhuis toelichting geven over hoe en waarom zijn roman ontstaan is. Leden en geïnteresseerden hebben de gelegenheid om al hun vragen aan Guillaume los te laten. Een glaasje wijn of water smeert de kelen en een hapje vult de magen.

Deelnameprijs: 15 euro (leden); 19 euro (niet-leden). Inschrijven kan via heria@skynet.be of antwerpen@willemsfonds.be.