Soms moet iemand in een moeilijke situatie complexe zaken snel regelen met een gemeente of overheid. Bijvoorbeeld als een dierbare overlijdt, bij een scheiding of bij schuldsanering. Het is dan belangrijk dat een overheidsorganisatie op een begrijpelijke manier communiceert. Ook kan het verstandig zijn om een bepaalde mate van empathie of inlevingsvermogen te tonen in taalgebruik.

Hoe doe je dit als overheidsorganisatie? En in welke mate moet je empathisch zijn, en in welke mate zakelijk? Dit soort vragen proberen we in deze bijeenkomst te beantwoorden door kennis en ervaringen hierover te delen met elkaar. 

Praktische handvatten

Met Netwerk Direct Duidelijk willen we praktische handvatten geven om overheidscommunicatie gebruiksvriendelijk en toegankelijker te maken. Dit netwerk is voor iedereen die werkt aan overheidscommunicatie. We wisselen in Netwerk Direct Duidelijk ervaringen uit, bespreken vraagstukken, en delen goede voorbeelden en kennis. Ook kunnen leden lijntjes uitzetten voor samenwerking en inspiratie opdoen.  

We komen 1x per maand online bij elkaar. In elke bijeenkomst staat een bepaald thema, een actuele ontwikkeling, concrete casus of vraag centraal. Lees meer over Netwerk Direct Duidelijk op de website van Gebruiker Centraal