***Het maximum aantal deelnemers is bereikt; aanmelden is helaas niet meer mogelijk***

Schrijft jouw leerling de stijlvolste column? Dan heeft die een voltreffer te pakken! De Rijksuniversiteit Groningen daagt noordelijke scholieren uit om hun schrijftalent te laten zien én te ontwikkelen tijdens een schrijfwedstrijd+ voor columns. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van het werk van Raoul de Jong, gastschrijver van de Rijksuniversiteit 2023-2024. De Stijlvoltreffer moedigt scholen aan om aandacht te besteden aan creatief schrijven.

Het thema van dit jaar: ‘Waar kom ik vandaan?’

Tijdens de Week van het Nederlands worden de leerlingen klaargestoomd tot columnist tijdens een workshopcarrousel, waarbij ze onder andere leren over het genre, een eigen schrijfaanpak en het thema ‘Waar kom ik vandaan?’. Het wordt een mooie middag waarop leerlingen ook kennismaken met schrijftalent van andere scholen.

Ambassadeurs van de Week van het Nederlands Esohe Weyden en Pete Wu zijn ook aanwezig. Zij brengen een performance die ze samen hebben geschreven over de zoektocht naar emotie in het Nederlands. De workshopcarrousel vindt plaats op 2 oktober van 13:00-16:00 uur in Groningen."

Schrijfwedstrijd

Na de workshop krijgen de leerlingen een maand de tijd om hun column te schrijven. Op 11 december maakt Raoul de Jong de winnaars bekend tijdens een feestelijke uitreiking in Groningen!

De winnende column verschijnt als publicatie in het Dagblad van het Noorden. De winnaar van Stijlvoltreffer 2023 ontvangt daarnaast een geldbedrag van 200 euro en een luxe schrijfset. De tweede en derde prijswinnaars krijgen een geldbedrag van 150 en 100 euro. 

Ontdek hier hoe je met je leerlingen mee kunt doen!