Tijdens de Week van het Nederlands (maar ook ervoor en erna!) geeft de ver+vers app je de kans om zelf te spelen met taal en beeld.

Poëzie maken is kiezen, passen en meten. En vooral veel zoeken. Saai en moeilijk? Echt niet. Met Ver+Vers maak je de mooiste beeldgedichten en ervaar je hoe fijn het is om te spelen met taal en beeld. Schuif zinnen en beelden bij elkaar en maak je eigen graphic poem. Bevalt het resultaat je niet? Dan ververs je en begin je gewoon opnieuw. Wel tevreden? Dan publiceer je direct je resultaat.

Deze nieuwe gedichtenapp is speciaal gemaakt voor jonge mensen van 14 tot 18 jaar, én voor iedereen die van taal houdt. Met Ver+Vers stel je heel eenvoudig een beeldgedicht samen met dichtregels van dichter Vicky Francken en illustraties van grafisch kunstenaar Lies van Gasse. De collages die ontstaan kun je direct delen via TikTok, Snapchat of Instagram.

Voor dit project werkt literair productiehuis Tilt samen met Bibliotheek Midden-Brabant, Tilburg University en digitale-interactieontwerper Jeroen Braspenning .