Stuur je meest creatieve antwoord in op de opdrachten in onze Taalkrant & maak elke dag van de Week van het Nederlands kans op prachtige prijzen!

Acht taaluitdagingen, één voor elke dag van de Week van het Nederlands!

Het Nederlands heeft geen mooi metrum zoals het Latijn en het Grieks. Het is niet zo meanderend als het Frans. Eigenlijk is het Nederlands niet zo mooi. Tenminste, dat vindt dichter Joost Oomen, een van de twee ambassadeurs van de Week van het Nederlands dit jaar. Het Nederlands is “best wel clunky”, zegt hij. “En juist dát maakt de Nederlandse taal ook weer heel leuk.”

Dat laatste vinden wij ook. In acht taalopdrachten gaan we speciaal voor de Week van het Nederlands spelen met onze taal: van songteksten omzetten naar emoji tot het schrijven van een limerick. Elke dag kiezen we onze favoriete taalkunstenaar. Doe je mee?

Je vindt de opdrachten hier!

Meedoen kan op twee manieren

Deel je bijdragen op je eigen sociale media (Instagram, TikTok en/of Facebook) met #WvhN2022 en tag @weekvanhetnederlands.

OF

Mail je antwoord naar weekvanhetnederlands@deburen.eu

Vermeld bij je inzending duidelijk om welke opdracht het gaat. Elke dag om 19.00 uur maken wij de winnaar bekend via Instagram (@weekvanhetnederlands). De winnaar wordt bekendgemaakt door speciale gasten én je kunt elke dag prijzen winnen! Houd de komende week onze sociale media in de gaten om te zien wie de winnaars bekend zal maken...