Dit jaar koppelen we de Nederlandse schrijver en performer Elfie Tromp aan de Vlaamse theatermaker, multidisciplinaire performer en activist Jaouad Alloul. Beide taalkunstenaars zijn eclectisch en begeesterend. Ze slaan de handen in elkaar voor een kleurrijke performance die de taal op stelten zet. Deze performance zal tijdens de Week van het Nederlands door Vlaanderen en Nederland reizen.  

Wie zijn Elfie en Jaouad?

Elfie Tromp is schrijver en performer. CPNB kroonde haar zomerdichter van 2020. Underdog, haar tweede roman, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Dioraphte. Ze is columnist voor De Nieuws BV en regelmatig presentator voor radioprogramma VPRO Nooit Meer Slapen. Op Instagram-TV presenteert zij Dichter in Drag; waar dichters en drags elkaar ontmoeten in een half uur durende voordracht en transformatieshow. Najaar 2021 speelt ze met NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) in de theaters. 

Jaouad Alloul is theatermaker, multidisciplinaire performer & activist. Deze selfmade creatieve ondernemer houdt ervan om zichzelf steeds uit zijn comfortzone te halen. Hij speelt graag met het thema gender en controversiële thema's schuwt hij niet. Zijn activisme komt naar voren wanneer hij bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. 

Zin om Elfie en Jaouad uit te nodigen tijdens de Week van het Nederlands? Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden!


Deze duo's waren de voorbije edities ambassadeurs voor de Week van het Nederlands:

Radna Fabias en Wannes Cappelle (2020)

Ellen Deckwitz en Ish Ait Hamou (2019)