Elk jaar brengen we speciaal voor de Week van het Nederlands onze gratis Taalkrant uit, met acht creatieve opdrachten voor in de klas of daarbuiten. Eén voor elke dag van de Week. Als bonus zit er dit jaar ook een speelse taalpuzzel bij!

De inzender met het leukste, meest originele of mooiste antwoord wordt uitgeroepen tot taalkunstenaar van de dag. Niet alleen win je een boekenpakket, je inzending wordt ook gepubliceerd op onze sociale mediakanalen en onze website.

Vraag de papieren exemplaren van de Taalkrant 2023 nu aan. Let op, het aantal exemplaren is beperkt! Woon je buiten België of Nederland, of heb je geen papieren exemplaar kunnen bemachtigen? Geen nood, de Taalkrant komt ook online.

Vanaf 2023 voorziet de Week van het Nederlands ook een lesbrief om te gebruiken in je klas. Interesse? Geef dat dan aan in het formulier hierboven en we houden je op de hoogte.

Inclusieve Taalkrant

De Week van het Nederlands is er voor iedereen. We vinden het belangrijk dat je ook kan genieten van de Nederlandse taal én van onze Taalkrant als je moeite hebt met lezen (bijv. door dyslexie, of een visuele of fysieke beperking). Voor de derde keer werken we dit jaar daarom samen met Luisterpuntbibliotheek in Vlaanderen en Bibliotheekservice Passend Lezen in Nederland.

Speciaal voor de Week van het Nederlands laten zij een braillekrant drukken én maken ze een luisterversie van de Taalkrant, ingesproken door onze ambassadeurs Esohe Weyden en Pete Wu.

Wil je een brailleversie van de Taalkrant ontvangen? Of wil je op de hoogte blijven als onze luisterkrant uit is? Schrijf je in.