Elk jaar brengen we speciaal voor de Week van het Nederlands onze Taalkrant uit, met acht creatieve opdrachten voor in de klas of daarbuiten.

Wil je meedoen met jouw klas, exemplaren in je bibliotheek leggen of thuis uitgedaagd worden met onze opdrachten? Vraag je papieren exemplaren van de Taalkrant 2024 dan hier aan. Dat kan tot 20 augustus. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij!

Woon je buiten België of Nederland, of heb je geen papieren exemplaar kunnen bemachtigen? Geen nood, de Taalkrant komt ook online.

Sinds vorig jaar maken we bij de Taalkrant een lesbrief om te gebruiken in je klas. Je kan via het formulier om de Taalkrant aan te vragen, eenvoudigweg aangeven of je interesse hebt de lesbrief te ontvangen.

Inclusieve Taalkrant

De Week van het Nederlands is er voor iedereen. We vinden het belangrijk dat je ook kunt genieten van de Nederlandse taal én van onze Taalkrant als je moeite hebt met lezen (bv. door dyslexie of een visuele of fysieke beperking).

Daarom werken we samen met de Luisterpuntbibliotheek in Vlaanderen en Bibliotheekservice Passend Lezen in Nederland. Speciaal voor de Week van het Nederlands laten zij een braillekrant drukken én maken ze een luisterversie van de Taalkrant, ingesproken door onze ambassadeurs, Cesar Majorana en Mohamed Ouaamari. Wil je een brailleversie van de Taalkrant aanvragen? Dat kan hier.