NOB Talkshow ‘Onbegrensd taalleren’

Wist je dat de Nederlandse Taal en Cultuur in ongeveer 80 landen over de hele wereld op in totaal zo’n 180 scholen wordt onderwezen? Concreet gezien houdt dat in dat ongeveer 12.000 leerlingen van 2,5 tot en met 18 jaar op buitenlandse scholen onderwijs krijgen in de Nederlandse Taal en Cultuur. Stichting NOB ondersteunt deze scholen vanuit Nederland. In het kader van de Week van het Nederlands besteedt Drongo samen met NOB aandacht aan dit bijzondere feit.

 

Op www.drongo.nl vind je onder het kopje ‘Artikelen’ binnenkort een interview met Janneke Bruntink (directeur en leerkracht NTC Zürich ‘De Oranje Koe’) en Annamarieke Hoekzema (schoolleider en leerkracht van NTC-school ‘Het Nest’ in Kigali).

 

Op de pagina ‘Onbegrensd Taalleren’ vind je het gelijknamige visiestuk over het belang van taalleren, nu en in de toekomst. Vanaf 4 oktober tot en met 31 december 2022 kun je daar ook een opname van de Talkshow ‘Onbegrensd taalleren’ bekijken. Presentator Mark Wijsman gaat met NOB directeur-bestuurder Linde van den Bosch, influencer Nienke Helthuis en hoogleraar Nederlands en Academische communicatie aan de Radboud Universiteit Marc van Oostendorp in gesprek over het breed gedragen belang van Nederlands taalonderwijs.

Reacties zijn gesloten.