Webinar ‘Welke toekomst heeft het onderwijs Nederlands in Noord-Frankrijk?’

Het Vlaams-Nederlands cultuurtijdschrift de lage landen organiseert op donderdagmiddag 6 oktober een webinar over de toekomst van het onderwijs Nederlands in Noord-Frankrijk. Dat gebeurt naar aanleiding van de Week van het Nederlands.

𝐖𝐚𝐭?

Het onderwijs Nederlands in de regio Hauts-de-France staat onder druk. Hoe zorgen we ervoor dat meer Noord-Fransen Nederlands leren, van kinderopvang tot volwassenenonderwijs? Hoe kunnen de Nederlandse en de Vlaamse overheden daarbij helpen? Welke rol kan de Taalunie spelen? Welk soort Nederlands moet worden aangeboden: alleen het standaard-Nederlands, de plaatselijke variant van het Nederlands of het Vlaemsch (erkend als regionale taal)? En hoe ziet de toekomst van het onderwijs Nederlands in Noord-Frankrijk eruit over pakweg tien jaar?

𝐌𝐞𝐭 𝐰𝐢𝐞?

Jolien De Bouw (journalist en Frankrijk-correspondent De Standaard) gaat daarover in gesprek met Hellmuth Van Berlo (senior adviseur Nederlands als Vreemde Taal, Taalunie), Armand Héroguel (professor Nederlands, Université de Lille) en Ruben in ’t Groen  (inspecteur Académie de Lille en leraar Nederlands in het secundair onderwijs).

𝐖𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐧𝐧𝐞𝐞𝐫?

Volg het panelgesprek door op donderdag 6 oktober om 12u. te klikken op https://youtu.be/vndUSAFZfmQ .

Ontdek meer taalverhalen op www.de-lage-landen.com/taal.

Met de steun van de Taalunie.

Reacties zijn gesloten.