Elk jaar verspreiden we in aanloop naar de Week van het Nederlands de gratis Taalkrant. Wist jij geen papieren exemplaar te bemachtigen? Geen nood, de online Taalkrant is vanaf nu beschikbaar: om te printen óf om op tablet, telefoon of computer in te zien.

Taalkunstenaar van de dag

In de Taalkrant vind je acht leuke opdrachten voor in de klas of daarbuiten. De inzender met het leukste, meest originele of mooiste antwoord wordt taalkunstenaar van de dag. Dit jaar vind je ook nog een negende opdracht in de krant: een woordpuzzel. Kan jij het antwoord vinden?

Meedoen kan op twee manieren:

  • Deel je bijdrage op je eigen sociale media (InstagramTikTok en/of Facebook) met #WvhN2023 en tag @weekvanhetnederlands.

OF

Vermeld bij je inzending duidelijk om welke opdracht het gaat. 

Elke dag kiezen we één winnaar. Niet alleen win je een boekenpakket, je inzending wordt ook gepubliceerd op onze socialemediakanalen en website. Elke dag om 19.00 uur maken wij de winnaar bekend via Instagram en Facebook.

Wist je dat de Taalkrant beschikbaar is in braille en als luisterversie? Speciaal voor iedereen die moeite heeft met lezen door dyslexie, een visuele of een fysieke beperking.