Debatmiddag Canon 2022

Wat is de status en inhoud van de literaire canon anno 2022? Zo’n tweeduizend literatuurliefhebbers vulden de Canonenquête 2022 in en bogen zich over deze en andere vragen rond de canon. De resultaten zijn voer voor discussie. Op vrijdagmiddag 7 oktober aanstaande wordt om 13:00 uur het Canonfestival afgetrapt met een debatmiddag in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Het belooft een enerverende middag te worden vol frisse perspectieven en levendige discussies, waarbij iedereen van harte welkom is.

Onder vakkundige leiding van Frits van Oostrom zullen experts vanuit verschillende perspectieven een eerste reactie geven op de resultaten van deze enquête en hierover met het publiek in debat gaan. Wat betekenen de uitkomsten voor onderwijspraktijk en leesbevordering? En hoe vindt de canon de weg naar de lezer via uitgeverijen, digitalisering en musea?

Bekijk het volledige programma hier.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar i.v.m. de catering wordt u gevraagd, liefst voor 16 september, uw komst te bevestigen via aanmelden@kb.nl onder vermelding van Debatmiddag canon 2022.

Reacties zijn gesloten.